Handling taler mere end ord

Når forældre spiser mere frugt og grønt, gør deres børn det samme, viser en undersøgelse af 200 fem årige piger og deres forældre.

De forældre, der forsøgte at presse deres børn til at spise mere frugt og grønt, var ironisk nok dem, der selv spiste mindst. Undersøgelsen viste at deres døtre spiste 1.6 portioner mindre frugt og grønt end døtrene fra de forældre der brugt mindre pres og var et bedre eksempel, skriver Journal of the American Dietetic Association.

En ligende undersøgelse viste at de mødre der regelmæssigt drak mælk og færre sodavand og juices havde døtre der gjorde samme. Modsat var det for de mødre der sjældent drak mælk og i stedet drak juice og sodavand, deres døtre elskede også sodavand og juice og drak sjældent mælk.

Mælk er en super vigtig kilde til calcium og de piger der drak en kop juice eller sodavand dagligt indtog i gennemsnit 150 milligram mindre calcium end dem, der drak færre søde drikke. Selvom andre fødevarer også giver calcium, er mælk en af de vigtigste kilder. Calcium indtaget er normalt tilstrækkeligt i den aldersgruppe, men problemerne kommer senere i teenageåerne, når de dårlige drikkevaner er mere rodfæstet, får mange piger ikke nok calcium. Et ringe calcium indtag i de unge år er forbundet med forøget risiko for knogleskørhed senere i livet.

Forældre bør være et godt eksempel som deres børn kan efterligne, i stedet for kun at tale om det.

Copyright Eskil Schilling 2003

Leave A Comment