Kom fedt på

Hvis du tror, at du sparer en masse fedt ved at tørstege frikadeller eller bøffen, så viser en undersøgelse fra Fødevaredirektoratets ernæringsafdeling, at der ikke er meget vundet ved den praksis.

De stegte, bagte og kogte forskellige typer kød og nåede frem til at der højst er 2% fedt at spare på den konto. Undersøgelsen viste bl.a. at krebinetter med et fedtindhold på 18% tabte 2,1/2 gram fedt pr. 100 gram kød uanset om det blev tørstegt eller stegt i 75 gram margarine. Fordi fedtet simpelthen vil smelte fra ved opvarmning uanset om det steger i fedt eller ej. Og Kød stegt i rigeligt fedtstof ca. 75 gram fedtstof på panden optager kun op til 2 gram fedt pr. 100 gram råt kød der steges.

"I vores forsøg optog skinkeschnitzler og bøf af oksefilet kun 1/2 gram fedt pr. 100 gram råt kød, når der blev stegt i 75 gram margarine" siger cand. brom Ina Clausen, som har stået for undersøgelserne. "Om stegetiden er kort eller lang tid giver højst en forskel på ½ gram fedt pr. 100 gram kød".

Undersøgelsen viste også at kød paneret i æg og rasp optager omkring 5 gram fedt pr. 100 gram råt paneret kød der steges. Det vil altså sige at et stykke paneret magert kød som skinkeschnitzel ikke giver mere fedt end, hvis man spiser en hakkebøf med et fedtindhold på 10%. Og det kan derfor indgå i et ernæringsrigtigt måltid.

Men man får dog lidt ekstra fedt, hvis man lader det panerede kød ligge et kvarter på panden efter det er stegt - ca. 2 gram pr. 100 gram paneret kød, men hvem går det. I øvrigt anbefales det at kassere stegefedtet.

Ifølge statistikkerne spiser en dansker i gennemsnit 100 gram fedt om dagen. Set i det lys tæller det ikke stort i fedtregnskabet at kødet steges i fedtstof. Det vil batte meget mere at vælge magert kød eller skære det synlige fedt fra.

Rapporten "Stegning af kød; hvor fedt er det" kan hentes på http://www.madtilmange.dk

Tilbage til overvægt..

 

Kom godt i gang med Atkin få vores startpakke, klik her og læs videre...

Mere viden og inspiration

Sådan får du succes med vægttab, læs om de succesfulde tabere her..

Gode kostvaner, læs mere her..

11 tips til et højere stofskifte, læs her og få gang i din forbrænding ..

Hvor meget kan du spise? Prøv denne simple kalorieberegner og se hvor meget du har brug for..

Vegetar! Har du styr på de skjulte kødkilder i kosten..

Lyst til at spise, du har det hele i hovedet..

Kan man blive slank af at spise kød uden kartofler, pålæg uden brød og fisk uden ris? læs svaret her.

Fedt nok, kom bare fedt på panden..

Færre kalorier, Spis dig slank i luft..

Tidlig på den, unge får gammelmandssukkersyge..

Tykke unge, fed ung statistik...

Handling taler mere end ord, børn gør som deres forældre..

For du langhårede, beregn dit energibehov