Kosten er en væsentlig og nødvendig del af alle menneskers hverdag. Men hvad vi hver især betragter som vigtigt, sundt eller rart er individuelt og bunder i vaner og kultur.

På Kostklinikken tilrettelægger vi kosten, så den passer til dine ønsker, og samtidig opfylder kravet om en sund og varieret kost. Med andre ord en kost som indeholder den energi og de næringsstoffer, der er nødvendige for bl.a. at vedligeholde kroppens celler og væv, forebygge vitamin- og mineralmangel og sikre kroppen en sund og velfungerende fordøjelse. Kort sagt, en kost som forøger din trivsel og velvære

Kan man spise sig sund?

Ja, et langt stykke hen af vejen. Med den rigtige kost og ernæringsvejledning kan sundhed, trivsel og velvære hjælpes godt på vej af den rigtige mad. Mad til vægttab, mad til træning, mad til muskler, mad til vegetarer og veganer, mad til den småtspisende. Alle kan få hjælp til en sundere kost.

En god kost- og ernæringsbalance forebygger mange af vores velfærdssygdomme. F.eks. hjerte-kar-sygdomme, forhøjet kolesterol, sukkersyge og overvægt. Et konsultations forløb kan også fokusere på almindelig sund kost for i tide at forebygge og undgå velfærdssygdomme.

Sådan foregår det

Ved første konsultation i klinikken gennemgår vi sammen dine kostvaner, spisemønstre og livretter. Du får tilbud om vejning, fedtprocentmåling og måling af energiforbrug. Derefter udarbejder vi en personlig kostplan til dig. Derudover kan vi gennemgå varedeklarationer, specialprodukter og indkøbsplanlægning, og du kan også få opskrifter og andet materiale med hjem.

Opfølgningen sker ca. en uge til fjorten dage senere, efter du har prøvet din nye kost. Vi kigger på forløbet og gennemgår en evt. kostregistrering. Herudfra evaluerer og ændrer vi kostplanen efter behov.

Ved vægtproblemer er det en god ide at komme til regelmæssige konsultationer, indtil nye vaner og adfærd er ordentligt indarbejdede. Opfølgninger kan f. eks være i form af regelmæssige kontrolvejninger og en kortere kost evaluering.

 

 

Lær alt om vægttab, tag på slankekursus!
På vores slankekursus får du kørekort til din egen krop. Du lærer hvad der fungerer når du skal tabe dig og hvordan du skal gribe det an, og holde den vægt, som du har det bedst med, læs mere her

Det er ikke så meget hvad, som det er mængden vi spiser, der volder problemer".

“Al sygdom kommer af mad og drikke”
Hippokrates

Kom godt i gang med Atkin få vores startpakke, klik her og læs videre...

Få målt dit stofskifte
Nu kan du hurtigt og præcist få målt dit stofskifte og få nøjagtige tal for, hvor meget du skal spise hver dag, læs mere...