Kosten er en væsentlig og nødvendig del af alle menneskers hverdag. Men hvad vi hver især betragter som vigtigt, sundt eller rart er individuelt og bunder i vaner og kultur.

På Kostklinikken tilrettelægger vi kosten, så den passer til dine ønsker, og samtidig opfylder kravet om en sund og varieret kost. Med andre ord en kost som indeholder den energi og de næringsstoffer, der er nødvendige for bl.a. at vedligeholde kroppens celler og væv, forebygge vitamin- og mineralmangel og sikre kroppen en sund og velfungerende fordøjelse. Kort sagt, en kost som forøger din trivsel og velvære

Kan man spise sig sund?

Ja, et langt stykke hen af vejen. Med den rigtige kost og ernæringsvejledning kan sundhed, trivsel og velvære hjælpes godt på vej af den rigtige mad. Mad til vægttab, mad til træning, mad til muskler, mad til vegetarer og veganer, mad til den småtspisende. Alle kan få hjælp til en sundere kost.

En god kost- og ernæringsbalance forebygger mange af vores velfærdssygdomme. F.eks. hjerte-kar-sygdomme, forhøjet kolesterol, sukkersyge og overvægt. Et konsultations forløb kan også fokusere på almindelig sund kost for i tide at forebygge og undgå velfærdssygdomme.

Sådan foregår det

Ved første konsultation i klinikken gennemgår vi sammen dine vægthistore, daglige vaner, kostvaner, spisemønstre og livretter. Du får tilbud om vejning og måling af fedtprocent. Derefter udarbejder vi en plan og gennemgår strategier for dagsrutiner og indkøbsplanlægning, og du kan også få opskrifter og andet materiale med hjem.

Opfølgningen sker ca. en uge til fjorten dage senere, efter du har prøvet dine nye vaner. Vi kigger på forløbet og gennemgår en evt. kostregistrering. Herudfra evaluerer og ændrer vi planen efter behov.

Ved vægtproblemer er det en god ide at komme til regelmæssige konsultationer, indtil nye vaner og adfærd er ordentligt indarbejdede. Opfølgninger kan f. eks være i form af regelmæssige kontrolvejninger og en kortere evaluering.

Gå til kontakt side for tidsbestilling

 

Det er ikke så meget hvad, som det er mængden vi spiser, der volder problemer".

“Al sygdom kommer af mad og drikke”
Hippokrates

Kom godt i gang med vægttab med vores crashforløb, klik her og læs videre...

 

Mere viden og inspiration

Sådan får du succes med vægttab, læs om de succesfulde tabere her..

Gode kostvaner, læs mere her..

11 tips til et højere stofskifte, læs her og få gang i din forbrænding ..

Hvor meget kan du spise? Prøv denne simple kalorieberegner og se hvor meget du har brug for..

Vegetar! Har du styr på de skjulte kødkilder i kosten..

Lyst til at spise, du har det hele i hovedet..

Kan man blive slank af at spise kød uden kartofler, pålæg uden brød og fisk uden ris? læs svaret her.

Fedt nok, kom bare fedt på panden..

Færre kalorier, Spis dig slank i luft..

Tidlig på den, unge får gammelmandssukkersyge..

Tykke unge, fed ung statistik...

Handling taler mere end ord, børn gør som deres forældre..

For du langhårede, beregn dit energibehov